Tervetuloa blogiini

Olen teologian tohtorikoulutettava. Tämä on blogini, jossa jaan asioita elämästäni ja ajatuksia minua kiinnostavista aiheista. Tällaisia ovat esimerkiksi uskonnot, tiede, psykologia, kirkko, ihmisenä oleminen, matkustelu, viihde, elämäni yms. Omaa väitöskirjaani kirjoitan eksegetiikan alalta. Tervetuloa lukemaan, kommentoimaan ja keskustelemaan!

Löydät myös videoblogini löydät täältä.

Mainokset

3 kommenttia artikkeliin ”Tervetuloa blogiini

 1. Hyvää iltaa!

  Katsoin videosi ja totesin että olet videoinut ajatukseni. Olet rohkeasti astunut ”harmaalle alueelle” ja perustellut esiintulosi erinomaisesti. 5 ”teesiäsi” osuvat naulan kantaan. Me tarvitsemme opetusta uskonnoista koulussa. Vaikka olenkin ”pitkän linjan ateisti” niin jaan nämä ajatuksesi täysin. Oma katsomukseni kehittyi ala-asteen lopussa ja yläasteen aikana joskin pienessä pohjois-Suomen kunnassa kasvaneena ei oman ajatusmaailman kanssa ollut juurikaan kanssaeläjiä.

  Keskustelu katsomuksista yhdessä on nimenomaan sitä liimaa mitä yhteiskunta tarvitsee. Olet oikeassa opettajien koulutuksen eroista ja valitettavasti opetuksen ”fundamentaalisuus” korreloi hyvin matalamman koulutustason kanssa.

  Jaan myös ajatuksesi valtion asemasta uskonnon suhteen. Sekulaari asioidenhoito lienee turvallisin tapa pitää uskonnolliset (vai pitäisikö sanoa katsomukselliset?) ristiriidat mahdollisimman pieninä.

  Mielenkiinnosta kysyisin onko tiedekuntasi sisällä kyseenalaistettu tätä avoimmuuttasi? Luulisin että 70-80 luvulla tällainen ajattelutapa olisi johtanut ”keskusteluhetkeen” esimiestesi kanssa…..

  Kaikkea hyvää väitöskirjasi parissa työskentelyyn ja onnea väitöstilaisuuteen!

  Terveisin
  Toni Kesti
  ortopedi
  Rovaniemi

  • Moi Toni!
   Kiitos viestistäsi ja pahoittelut MYÖHÄISESTÄ vastaamisesta. Tämä blogin kommenttiosio jää usein liian vähälle huomiolle. Koska viestisi nyt kuitenkin tuli tähän eikä sähköpostiini, niin vastaan tähän.

   Yhteisen katsomusopetuksen etu olisikin juuri tuo: ”pitkän linjan ateisti”, muslimi ja helluntailainen voisivat istua yhdessä koululuokassa ja pohtia vaikkapa, miten yhdessä tuemme kestävää kehitystä maailmassa, jossa meidän kuitenkin pitää työskennellä yhdessä.

   Tiedekunnassani ei tässä asiassa ole minulle juteltu millään tavalla. Teologinen tiedekuntahan on sekulaari uskonnontutkimuksen yksikkö. Sen henkilöstö ja opiskelijat saavat vapaasti (Suomen lain rajoissa) harjoittaa yhteiskunnallista vaikuttamista. Siihen jopa kannustetaan. Teologit ammattikuntana on todella todella laaja porukka ja heidän parissa olen kuullut monenlaista kannanottoa: moni kannattaa nykyistä mallia, moni hybridimallia ja moni siirtymistä kokonaan kaikille yhteiseen katsomusopetukseen.

   Helsingin yliopiston opettajakoulutuslaitoksen uskonnondidaktiikan professori Arto Kallioniemihan on teologian tohtori. Hän on kannattanut jo kauan kaikille yhteiseen katsomusaineeseen siirtymistä.

   Kiitoksia oikein paljon rohkaisuista! Väitöstilaisuuteen on vielä matkaa 🙂 Kaikkea hyvää ja iloa Rovaniemielle,
   Ville M

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s