Kuulumisia konferenssimatkalta Münsteristä

Yksi työni kiehtovimpia puolia on osallistuminen eri puolilla maailmaa järjestettäviin tieteellisiin konferensseihin. Niissä pääsee vaihtamaan ideoita muiden alan tutkijoiden kanssa ja saa palautetta omasta tutkimustyöstään. Meidän tutkimustiimimme järjesti kuukausi sitten Workshopin Saksan Münsterissä, jossa myös itse annoin lyhyen esitelmän.

Workshopin aihe oli: miten muinaiset kirjurit tekivät suuria lisäyksiä vanhempiin teksteihin? Kriittisen raamatuntutkimuksen historiassa on jo parisataa vuotta tunnistettu, että pyhinä pidettyihin teksteihin on tehty monenlaisia lisäyksiä, joilla on ollut erilaisia funktioita. Tässä workshopissa erilaisten historiallisten lähteiden asiantuntijat esittelivät tapauksia, joissa varhaisessa käsikirjoitusmateriaalissa on säilynyt dokumentoitua evidenssiä näistä lisäyksistä. Toisin sanoen sekä teksti ilman lisäystä että teksti lisäyksen kanssa on löydetty.

Voit lukea tarkemmin esitelmien sisällöstä huippuyksikömme blogista. Esittelin itse tapauksen, jota tutkin omassa väitöskirjatyössäni. Vanhan testamentin Joosuan kirjan lopusta on nimittäin säilynyt sellainen versio, joka poikkeaa merkittävästi siitä keskiaikaisesta heprealaisesta tekstistä, johon nykyraamatutkin perustuvat. Kreikankielinen Septuaginta-käännös sisältää monenlaisia mielenkiintoisia piirteitä, joita olen hieman avannut teologia.fi -sivustolta löytyvässä kirjoituksessani. Tutkimustyöni on vielä niin alussa, että avaan tuloksiani tarkemmin myöhemmin.

Konferenssimatkat ovat pahimmassa tapauksessa aamusta iltaan istumista suljetussa tilassa. Nyt Workshopiimme oli lisätty mukava kävelykierros Münsterissä. Itse vietän syksyllä alkavan lukuvuoden Münsterin yliopistossa vierailevana tohtoriopiskelijana, joten oli mukavaa saada pieni sneak peak tulevaan asuinkaupunkiini. Münster on vilkas opiskelijakaupunki täynnä kauneutta ja historiaa. Kaupunkihan muistetaan muun muassa Westfalenin rauhan solmimispaikkana ja anabaptistien kapinasta.

Ohessa muutama kuva konferenssimatkalta keväisestä Münsteristä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s