Miksi Raamattua(kin) kannattaa tutkia tieteellisesti?

Tieteellinen tutkimus on yksi merkittävä pohja länsimaisessa yhteiskunnassa. Se tarjoaa eri ilmiöistä kriittistä tietoa, jonka pohjalle voi rakentaa kestäviä käytännön ratkaisuja ja ideoita. Humanistis-yhteiskunnallisten tieteiden (ml. raamatuntutkimus osana teologiaa) tuloksista ei voi suoraan rakentaa rakennuksia tai jalostaa lääkkeitä. Niiden rooli on kuitenkin merkittävä muun muassa koulutusta, päätöksentekoa, kulttuuria, sivistystä, arvoja ja ihmisryhmien välisiä suhteita rakentaessa.

Työpaikkani eli tutkimusyksikömme blogissa on tähän mennessä julkaistu neljä haastattelua, jotka valottavat henkilökuvien kautta raamatuntutkimuksen merkitystä nyky-yhteiskunnalle. Käy ihmeessä lukemassa ja päivittämässä tietojasi kriittisestä eksegetiikasta ja sen merkityksestä yli uskonto- ja aaterajojen.

Elisa Uusimäki – Antiikin elämäntaitovalmentajien jäljillä”. Haastattelussa ovat esillä esimerkiksi koulutukseen ja kasvatukseen liittyvät ihanteet.

”Tero Alstola – Maahanmuutosta maahanmuuttajan näkökulmasta”. Haastattelussa käy ilmi, mitä aineksia historiallisen maahanmuuttoilmiön tutkimus voi antaa nykykeskusteluun maahanmuutosta.

”Martti Nissinen – tutkimustyöhön intohimoa ja yhdessä tekemisen meininkiä”. Tässä haastattelussa on paljon eri näkökohtia. Esillä ovat muun muassa tutkimuksen, seksuaalisuuden, uskonnonopetuksen ja ”uusien” arkeologisten kohteiden näkökulmat.

”Hanne von Weissenberg – Dosentti päivystää henkimaailman asioista”. Mitä yhteiskunnallista merkitystä on Vanhan testamentin eksegetiikan dosentuurilla?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s