Psykologia-aiheisia vlogeja

Ihmistieteet kiinnostavat minua varsin laajasti. Psykologia on ollut yksi intohimoistani jo lukiosta lähtien. Siksi opiskelin myös osana maisterin tutkintoani psykologian opettajan pätevyyden. Kokosin tähän blogiin kaikki vlogistani löytyvät psykologia-aiheiset videot. Jos psykologia kiinnostaa, käy katsomassa ja vaikka tilaamassa Youtube-kanavani. Lisää on nimittäin varmasti luvassa.

Päättelyvirheitä joita teemme päivittäin

Ihmisen ajattelu ei ole luonnostaan kovin tasapuolista tai johdonmukaista. Teemme jatkuvasti erilaisia päättelyvirheitä. Erilaisista ”kognitiivisista vinoumista” tietoiseksi tuleminen voi auttaa omien ajattelutaitojen kehittämisessä.

 

Kaksi tärkeintä ihmisen kehitykseen liittyvää käsitettä

Kehityspsykologiassa on paljon ihmisen kehitykseen liittyviä teorioita. Mielestäni nämä kaksi käsitettä ovat kuitenkin tärkeimpiä taustakäsitteitä, kun hahmotetaan jokaisen yksilöllistä elämänpolkua. Samoista lähtökohdista voi kehittyä mitä vain ja samaan lopputulokseen voi päätyä monenlaisten polkujen kautta.

 

Teen psykologisen Big Five -persoonallisuustestin

Oman persoonallisuuden tuntemusta voi lisätä monella eri tavalla. Big Five on yksi psykologian johtavista persoonallisuuden piirteiden teorioista. Tällä videolla esittelen teorian lyhyesti ja teen siihen liittyvän testin.

 

Jatkossa otan mielellän vastaan videoideoita. Laittele kommenttia tähän blogiin tai minkä tahansa videon yhteyteen.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s